my luv..rizqin...rifqie..
img src=http://2.http://srv.fotopages.com/2/20667652.jpg
By: yant aky

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 19-Aug-2009 02:37 Email | Share | | Bookmark
Happy birthday Rifqie.. 1 year

 
 
 
View all 30 photos...
haii.. lama tul tak update fp aku nie.. dah bersawang...
ok entry kali ni nk share gambar besday rifqie.. he..he.. actually birthday 5/9 tp sbb masa tu puasa so kenerlah awalkan..
kali ni kitaorg decide buat kat taska.. tumpang taska amni.. n ni pun kire x-taska rifqie gak..
mmg happy sbb ramai sangat budak2.. n my son pun happy sangat2

malam tu aku dah prepair tuk goodies.. kali ni pek goodies lain skit.. ciplak idea dari internet..





ni gambar cc yg sempat dirakam..


actually aderr satu set lg cc gambar barbie.. yg ni amni request..

pukul 8.30 pg hantar amni ke taska n hantar kek n goodies, rifqie pulak berehat dulu kat umah pengasuh.. lps gi minum baru amik rifqie bawak gi taska.. bawak sekali ngan pengasuh dia kak esah..

ni masa baru sampai kat taska



sampai2 ticer amni dah prepair nasi ayam, actually nasi ayam ni aku tempah jer kat nasi ayam nadia alor gajah n suh ticer dia tlg amikkan.. sampai2 dah ready.. ish segan tul aku ngan ticer2 amni nie..



ni pulak kak esah yg rajin tiupkan belon..





ni ahmad rifqie yg tak reti nk duk diam.. ni sibuk nk main puzzle..



antara tetamu yg awal datang.. ha.ha.. budak2 lain duk dalam kelas lagi.. yg ni terlepas keluar.



ha.. party dah nk mula.. so tetamu kecik pun dah kuar kelas...





amni with dina..



adik sibuk kacau org..



kakak n adik..





tetamu yg bz skit... hal bisness kot...



ni kek adik.. maap lah dik.. mama salah letak wording dia...

awal2 letak happy birthday pastu 1 tahun.. adoiii salah...





ni ader budak interframe... sibuk nk tiup lilin.. nasib baik ticer yati nk layan...



thanks to ticer yati... yg banyak membantu..



gambar with makcik esah..



oklah skang ni layan gambar2 yer.. tenet pun slow ni maleh aku nk citer2 banyak..

jap2 lg lah aku sambung... nanti kita sambung part 2 pulak.. tenet nyer slow giloss


Friday, 19-Jun-2009 01:42 Email | Share | | Bookmark
mood princess

 
 
 
View all 4 photos...
ha,, ni aku nk share gambar anak aku yg datang mood ntah aper2... ntah angin aper yg datang pg tu gi sekolah nk pakai baju princes.. ish anak aku nie,, ader pakwe aper kat sekolah ni melawa. actually malam tu dia dah bergaya2 ngan baju nie.. baju ni pun bukan baju baru.. dah lama dah beli mase dia konvo taska tahun lps sbb masuk fashion show..
pagi sperti biasa dah mandi aku nk pakaikan baju.. dia leh ingat balik.. baju princess.. adoii so sbb maleh nk bergaduh ngan dia pepgai hari layankan jer..

tgklah gaya2 dia tp muka still sama yerk pagi..muka.. bad mood..

tgklah gaya ngan cekak dia..



gaya2 nk masuk kereta..



korang tgk muka dia.. nielah gaya dia hari2 pg sekolah.. muka





sampai sekolah bukan main bangga dia ticer dia puji dia.. siap kawan2 lelaki puji.. tp mase aku hantar ader sorang budak p'puan duk tepi pintu.. duk jeling2 amni.. ha.. ingat tulah budak yg ticer amni selalu citer, dia mmg bersaing berdua... so aku taulah aper tujuan amni.. nk menunjuklah kat budak tu...

adoii budak2 skang baru 3 tahun.. dah pandai nk berlawan.. tp mmg aku perasan klu balik sekolah memba dia ader brg pelik2 dia pun mula citer..
lantaklah amni.. asalkan bahagia sudah.. klu dilayankan semua mau kering kontanglah mama n ayah dia nk melayan kehendak dia...

oklah nanti2 kita apdet lagi..


Tuesday, 9-Jun-2009 01:37 Email | Share | | Bookmark
jalan2 terengganu part 2

 
 
 
View all 32 photos...
ok sambungannyer... ni nk citer biler dah sampai ke terengganu pulak..
kitaorg gerak dari umah yana dalam kul 5.. tgk signboard kuala terengganu 197km.. mak oiiiii tak takpe gagah jugaklah.. alhamdulillah 3/4 perjalanan anak2 aku tido..
mmg gi terengganu ni kire nekad gaklah.. dengan anak2 yg sungguh sopan santun... lagi2 rifqie..takleh bayangkan klu dia buat hal dalam perjalanan tu.. tp nasib baik dia banyak tido, amni pulak ok duk kat car seat kat depan.. seperti biasalah berjalan ngan anak2 kecik2 klu perjalanan org biasa dalam 2 jam so kitaorg akan jd 3 jam +++ berenti makan, buat susu.. biasalah...

on da way tu singgah dulu kat MCd kat kerteh, ni pun sbb hujan, n rifqie dah tunjukkan sikap sopan santun ygh teramat.. so terpaksalah berenti dulu..

ni budak yg lapar.. sian dia mase travel ni mmg makan bubur ayam mcD jer



kakak n ayah pi amik fresh air...



lapar tul adik nie..



nampaknyer bukan adik jer lapar.. semua nyer lapar.. tgklah hasil kelaparan tu



ok biler dah tenang2 kitaorg sambung balik perjalanan, rase2 ader 2 jalm lebih lagi... rifqie dah start buat hal dalam keta sbb nk tido.. tp biler dia dapat tido sampai ke kuala terengganu baru bangun. kakak pulak jd peneman ayah, dah dia duk depan so dialah yg duk layan ayah dia borak.. sonok gak sbb kitaorg ikut jalan pantai, so nampaklah permandangan yg cantik2.. amni paling suka mase sampai kat paka, nampak petronas.. xcited dia tgk api2.. sayang tak amik gambar sbb mase tu mama dia dah letih kat belakang..

kul 8.45 lot sampai umah mokde..(my hubby auntie) selama cuti ni kitaorg lepak umah mokde lah.. thanks a lot to mokde sbb bg layanan yg cukup classsssssssss....

pagi esoknyer (ahad) kitaorg gi pasar payang... lokasi paling utama, yg plg best semua org kejer.. yerlah kat sinikan ahad kejer.. so syoklah soping..tp yg beriya nk soping my hubby jer.. aku takdelah beriya sbb aku xminat sutera.. actually bukan tak minat tp penyakit M aku mengatasi segala2 nyer......

ok dah balik singgah kedai bungkus lauk.. nie aku nk share menu kitaorg hari tu.. korang mesti tak caya semua lauk2 ni harga dia rm30++ jer...

ni nama dia ketupat sotong.. mmg sedap..



aku siap mms kat umai nie sebelum aku makan.. hu..hhu.. sory mai..



gaya si kakak ngan baju baru.. adoi anak aku punyerlah jauh ke terengganu.. baju finding nemo jugak yg dia nk.. nasib baik ader tulisan terengganu..



petang2 kitaorg gi jalan2 kat masjid kristal.. mmg lawa lah masjid nie..

tgklah gaya amni yg sibik nk ajak naik bot.. adoi mintak maaplah kakak.. mama gayat..



untuk kakak mama amik gambar jerlah yer..



nie bot yg amni nk ajak aku naik.. adoiii takpelah yer.. sungguh kurus bot nyer..





masjid kristal



mase ni kitaorg pg karnival mencandat sotong.. jumper si badut.. mase kakak tgh nangis takut kat badut



ni keesokkan nyer pg pantai batu burok..



sonoknyer kakak main pasir





sungguh sedih sepanjang vacation aku terpaksa pakai spek sbb takde masa nk layan lense.. so terpaksa bergambar ngan spek.. hu..hu..hu..





malam tu abi ( husband mokde ) belanja kitaorg gi makan mmg best.. meh aku sajikan korang ngan gambar sotong goreng tepung nie.. actually sotong nie ader 3 pinggan.. time kasih banyak2 abi..

gambar ngan family mokde..





nielah sotong..



ha.. sebelum balik sempat gi gunting rambut adik kat salon mokde.. yg tukang gunting tu ayu anak mokde..



hari selasa kitaorg gerak balik.. kul 1.30 gerak dari umah mokde.. sepanjang jalan hujan.. n sepanjang jalan anak2 aku tido..

dalam kul 4.30 sampai kat kemaman.. pg carik satar dulu.. dengan batuan GPS aku .. (cik yana) he..he.. dapat jugak jumper kedai satar... tp xde gambar sbb dah leka makan satar luper nk amik gambar

kul 5.30 cek in kat mercu beach resort.. ok sangat resort nie.. berpatutan ngan harga dia..resort nie cik yana yg tolong book..

baru masuk otel.. nk rehat2 dulu..





seperti biasa ayah yg jd mangsa..



sebelum cek out



anak dara yg tak reti duk diam



gambar satu family.. thanks to abg askar yg tolong amikkan gambar nie



like father like son



oklah dah nk nk balik.. alhamdullillah kita org sampai dalam kul 7 kat umah.. mmg puas hati sangat2 cuti kali nie.. budak2 pun ok.. so lps nie leh plan lagi.. lastly thanks to yana n mokde sbb banyak membantu percutian kitaorg...


Tuesday, 9-Jun-2009 01:12 Email | Share | | Bookmark
cuti2 malaysia terengganu- part1 kuantan

 
 
 
View all 10 photos...
lama tul terperam, baru aku ader masa nk upload gambar cuti2 malaysia ke terengganu. ok ni part 1, baru sampai kuantan, actuly singah kuantan mase pg n nak balik. mase pg rehat kat umah yana, baru gerak gi tganu, mase balik pulak rehat dulu kat hotel kat cherating n esok baru terus balik.

thanks lah kat yana n hubby sebab layan kami sekeluarga, sampai umah yana dah kul 2, perut dah mg lapar... cik yana dah masak.. rajin tul cik yana.. kat umah yana kitaorg lepak2 mandikan budak.. lawa umah cik yana nie segan i..



ni alisha, amni biasalah mula2 still ala2 malu2... tgklah alisha sungguh baik duk kat seat tu sambil tgk tv



dua org budak yg masih lagi tak reti nk main2.. seperti biasa dah nak balik baru nk mesra2



rifqie cuber2 nk ngorat alisha nie..



dua org kakak yg sibuk nk siapkan homework, kunun2 lah dua2 da pg school...

ok dah nk balik... sempat lg main basikal kat luar..ok aunee nanti hari selasa amni datang lg yerk..



ok nie gambar mase kitaorg gi makan kat tanjung lumpur... jauh jugak dari umah yana,,, siap aku dah juper signboard johor bahru..

tima kasihlah banyak yana belanja aku makan.. mmg sedap.. terbayang2 lagi sotong goreng tepung dia..
dah lps makan hubby yana bawak kitaorg jalan2 kat kuantan.. tgk bandar kuantan malam2.. syok gak.. gi lepak kat benteng.. ikut kata yanalah..

nie jerlah gambar yg ader.. sbb biasalah klu dah jumper cik yana nie masa lapang mmg takde nk bergambar...

gambar ngan family yana



family aku..pesallah kaka buat muka macam tu???



lastly.. yana's family...



ok yana nanti kita jumper lagi.. ko doa2 kan kita leh pindah ke labuan tu.. dapat aku jd jiran ko.. uish.. tak leh kubayangkan... lps tu kite leh cuti2 lagi..n soping.. ops.. luperlak aku ko dah tobat tak nk soping kan.. hua..hua..hua... leh caya ker????

ok bye.. kita sambung kat part 2 pulak




Tuesday, 19-May-2009 08:13 Email | Share | | Bookmark
pg jalan2 lagi

 
 
 
View all 7 photos...
ok ni nk share gambar gi jalan2 ngan family yana n nyeza.. thanks lah yana bawak aku gi jalan2 ha..ha.. (betul ker nie) adoii nasib baiklah yana datang klu tak sampai sudah aku tak naik cruise nie.. ha..ha..ha..



my 2 heroes...



korang tgklah gaya anak dara aku yg begitu sombong... lansung tak nak amik gambar



nielah cik yana.. yg beriya2 nk jalan2 melaka.. sorylah yana kan aku dah bg tau ko tempat2 bersejarah aku xreti, tempat soping aku retilah..



ish nielah alisha.. aku geram tul ngan budak sorang nie.. cute....



nie aunee.. anak dara yana.. aunee ni tertukar due date ngan amni...



anak bujang aku yg xcited tgk ikan.. dia ni mmg pantang tgk air

oklast pic.. tgklah muka budak nie... lps tgk korang jgn tanya " dia ni ikut muka saper yerk sbb klu korang tanya, korang dah jd org yg ke 100 tanya...



oklah nanti senang apdet lg adios..


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net